3 snelle tips bij het kiezen van uw zorgverzekering 2017

Bij het kiezen van een zorgverzekering die het beste bij u past, kijkt u naar een paar belangrijke aspecten. De kwaliteit van de zorg waar u recht op heeft, de (keuze)mogelijkheden wanneer u dit recht op zorg uit uw verzekering aanspreekt, en vanzelfsprekend de hoogte van de premie. Ziektekosten-vergelijken.nl informeert u over al dit soort zaken, zodat u een goede keuze kunt maken. Daarbij horen ook de onderstaande tips. In 30 seconden bent u zo opnieuw wat wijzer en doet u hier mogelijk veel voordeel mee.

TIP 1: Géén collectiviteitskorting voor u? Denk dat niet te vlug!
Een belangrijke tip die wij u graag willen meegeven is deze. Maakt u eigenlijk wel gebruik van een collectiviteitskorting? Die is vaak al gauw 8 tot 10 procent (!). Denkt u hierbij vooral niet te vlug dat u daarvoor niet in aanmerking komt. Denk maar eens aan het afsluiten van een zorgverzekering via uw werkgever, vakbond of bijvoorbeeld uw ANWB-lidmaatschap! Bijna driekwart van de mensen kan gebruikmaken van zo’n korting, dus loopt u ook eens uw eigen mogelijkheden aandachtig na.

TIP 2: Een budgetpolis kán een prima optie zijn
Een budgetpolis of budgetverzekering – de naam zegt het al – is een stuk goedkoper. Uiteraard is dit niet zomaar. Het nadeel is dat u met zo’n verzekering bij minder zorgverleners terechtkunt. U krijgt alleen de kosten vergoed van een beperkt aantal zorgaanbieders. Het kan dus bijvoorbeeld zijn dat u niet zelf kunt kiezen naar welk ziekenhuis u gaat. Bovendien verloopt bij een budgetverzekering vaak al het contact alléén online. Is dit voor u niet onoverkomelijk? Dan bent u direct voordeliger uit!

TIP 3: De juiste volgorde bij het overstappen
Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan zorgt doorgaans uw nieuwe aanbieder voor het tijdig opzeggen van de huidige verzekering. Controleer dit of zorg anders dat uw nieuwe verzekering u heeft geaccepteerd vóór u de oude opzegt, anders bent u tijdelijk niet verzekerd. Ook kan het bij een aanvullende verzekering zijn dat een nieuwe verzekeraar u, om welke reden dan ook, niet accepteert. Regel dus altijd eerst de nieuwe verzekering voordat u de andere vaarwel zegt.

Nog meer informatie die u van dienst kan zijn:
Het eigen risico in 2017: Wat is het en waarop te letten?
Het eigen risico in 2017: Welke zorg valt wél en welke zorg valt er níet onder?
Wel of niet in 2017 een aanvullende zorgverzekering?