Goedkoopste zorgverzekeringen voor fysiotherapie vergelijken

Op deze pagina vindt u de goedkoopste verzekeringen die de kosten fysiotherapie dekken. De vergelijking van de aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie zijn er op gericht zijn om u een zo groot mogelijke dekking aan te bieden tegen fysiotherapie-onkosten voor een zo laag mogelijke premie.

Uit onderzoek is gebleken dat 64% van de mensen die een zorgverzekering hebben niet op de hoogte zijn van het feit dat er meestal een aanvullende verzekering nodig is om kosten van fysiotherapie vergoed te krijgen. Mensen die de kosten van fysiotherapie wel uit de basis zorgverzekering vergoed krijgen, zijn mensen met chronische klachten en een verwijzing van de dokter. Gaat u dus af en toe naar de fysiotherapeut zonder chronische aandoening, dan is het erg verstandig om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten.

Hoeveel behandelingen?

maar voor hoeveel behandelingen moet u zich verzekeren? Dat is een lastige vraag wat per individu zal verschillen. Maar uit onderzoek van het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) bleek het gemiddelde aantal fysiobehandelingen in 2018 op 9,4 te liggen. Wij raden daarom aan om u voor 9 behandelingen te verzekeren indien u verwacht fysiobehandelingen nodig te hebben.

Laagste premies fysiotherapievergoedingen

Om snel de beste dekking voor fysiotherapie te vinden hebben we de goedkoopste fysiotherapieverzekeringen vergeleken. In één overzicht gemakkelijk fysiotherapieverzekeringen vergelijken. Voor een uitgebreidere vergelijking vindt u een ruimere tabel onderaan.

€ 118,10
Pakket: Goede Keuze met pechvogelhulp + ZorgGoed Fysio 9
Geen vrijwillig eigen risico
100% max. 9 behandelingen. Manuele therapie: 100% max. 9 behandelingen
€ 119,65
Pakket: Bewuzt basis + Bewuzt fysio Goed
Geen vrijwillig eigen risico
9 behandelingen
€ 121,95
Pakket: Zelf Bewust Polis + AV Doorstap
Geen vrijwillig eigen risico
9 behandelingen
€ 131,20
Pakket: Zorgbewustpolis + Basis
Geen vrijwillig eigen risico
9 behandelingen

Alle premies fysiotherapievergoeding (9 behandelingen)

Zorgvergelijker

Hoe maakt u handig gebruik van de ziektekostenvergelijker?

Bij zorgkeuze bepaalt u in feite of u een natura, restitutie of combinatiepolis wilt. Met een naturapolis (beperkte keuze) kunt u alleen terecht bij behandelaars waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Uitgezonderd van spoedgevallen. Met een restitutiepolis (vrije keuze) bent u vrij om een zorgverlener te kiezen. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u mogelijk een lagere vergoeding.

Vervolgens kunt u aanvullende vergoedingen toevoegen. U kunt kiezen voor fysiotherapie, brillen & lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties.

Naast de aanvullende verzekering is er ook de tandverzekering. Kies hier het minimale bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. U bepaalt welk percentage u vergoed wilt hebben. Bijvoorbeeld 75% van €250,-

Wij hebben voor alvast een prefill gedaan. Dat wil zeggen dat wij het aantal fysio behandelingen alvast op 9 behandelingen hebben gezet.

Let op dat niet alle zorverzekeraars bij deze vergelijker zijn aangesloten!