Goedkoopste kraamzorgverzekering vergelijken

Kind op komst? Voor het vinden van de goedkoopste kraamzorgverzekering bent u aan het juiste adres. Op deze pagina vergelijken wij de goedkoopste aanvullende verzekeringen die erop gericht zijn om u een zo groot mogelijke dekking aan te bieden tegen kraamzorgonkosten voor een zo laag mogelijke premie. Kraamhulp thuis of in het ziekenhuis is belangrijk! Dek u in en voorkom onaangename financiële verrassingen.

Vergoeding kraamzorg vanuit de basisverzekering

Het is mogelijk u extra te verzekeren voor kosten van kraamzorg via een aanvullende verzekering. Maar met de basisverzekering wordt ook al een deel van de kosten vergoed.

Bij een normale bevallen en borstvoeding heeft u recht op 49 uur kraamzorg. Bij kunstvoeding heeft u recht op 45 uur kraamzorg. Het aantal uren waarop u recht heeft wordt verdeeld over de eerste 8 dagen na de geboorte.

Indien er complicaties zijn geweest bij de bevalling heeft u misschien recht op meer uren. Als u langer in het ziekenhuis moest blijven dan gaat dit vaak van het totaal aantal beschikbare kraamzorg uren af. U krijgt minimaal 24 uur en maximaal 80 uur kraamzorg.

Goed om te weten dat kraamzorg niet wordt verrekend met het eigen risico. Er geldt wel een eigen bijdrage van 4,5 per uur. En voor die eigen bijdrage kunt u zich aanvullend verzekeren. Let op of u via u verzekering terecht kunt bij het door u gewenste kraambureau!

De volgende kraamzorg wordt vergoed:

  • voorgeschreven echo’s
  • verloskundige hulp bij thuisbevalling
  • bevalling in het ziekenhuis
  • NIPT test
  • kraamzorg (met eigen bijdrage)
  • 20 weken echo
  • afspraken en controles bij verloskundige

met de aanvullende verzekering kunt u zich indekken voor de eigen bijdrage van de bevalling en (aanvullende) kraamzorg en afhankelijke fysiotherapie.

 

Laagste premies kraamzorg

€ 131,70
Pakket: Basisverzekering (natura) + module gezinsplanning
Geen vrijwillig eigen risico
100% vergoeding (eigen bijdrage)
€ 135,70
Pakket: Principe Polis Budget + Mediumpolis
Geen vrijwillig eigen risico
eigen bijdrage volledig vergoed
€ 135,90
Pakket: Basisverzekering (natura budget) + aanvullend 2 sterren
Geen vrijwillig eigen risico
100% vergoeding eigen bijdrage
€ 142
Pakket: Basisverzekering (combinatiepolis) + aanvullend 3
Geen vrijwillig eigen risico
Vergoeding eigen bijdrage kraamzorg + kraampakket

 

Alle premies zorgverzekeringen

In bovenstaande tabel ziet u op basis van prijs/kwaliteit de beste zorgverzekering met kraamzorg. Wilt u een bepaald bedrag vergoed hebben? Gebruik dan onderstaande vergelijker!
Klik in het linkermenu van de vergelijker op ‘Voeg een aanvullende vergoeding toe’ en kies dan voor ‘kraamzorg’. Selecteer vervolgens de hoogte van de vergoeding die u wenst. De vergelijker toont dan de voor u meest voordelige ziektekostenverzekering inclusief kraampakket.