Goedkoopste kraamzorgverzekering vergelijken

Kind op komst? Voor het vinden van de goedkoopste kraamzorgverzekering bent u aan het juiste adres. Op deze pagina vergelijken wij de goedkoopste aanvullende verzekeringen die erop gericht zijn om u een zo groot mogelijke dekking aan te bieden tegen kraamzorg onkosten voor een zo laag mogelijke premie. Kraamhulp thuis of in het ziekenhuis is belangrijk! Dek u in en voorkom onaangename financiële verrassingen.

Vergoeding kraamzorg vanuit de basisverzekering

Het is mogelijk u extra te verzekeren voor kosten van kraamzorg via een aanvullende verzekering. Maar met de basisverzekering wordt ook al een deel van de kosten vergoed.

Bij een normale bevallen en borstvoeding heeft u recht op minimaal 24 uur 9 uur kraamzorg. Bij kunstvoeding heeft u recht op 45 uur kraamzorg. Het aantal uren waarop u recht heeft wordt verdeeld over de eerste 8 dagen na de geboorte.

Indien er complicaties zijn geweest bij de bevalling heeft u misschien recht op meer uren. Als u langer in het ziekenhuis moest blijven dan gaat dit vaak van het totaal aantal beschikbare kraamzorg uren af. U krijgt minimaal 24 uur en maximaal 80 uur kraamzorg.

Goed om te weten dat kraamzorg niet wordt verrekend met het eigen risico. Er geldt wel een eigen bijdrage van €4,60 per uur. En voor die eigen bijdrage kunt u zich aanvullend verzekeren. Let op of u via u verzekering terecht kunt bij het door u gewenste kraambureau!

De volgende kraamzorg wordt vergoed:

  • voorgeschreven echo’s
  • verloskundige hulp bij thuisbevalling
  • bevalling in het ziekenhuis
  • NIPT test
  • kraamzorg (met eigen bijdrage)
  • 20 weken echo
  • afspraken en controles bij verloskundige

met de aanvullende verzekering kunt u zich indekken voor de eigen bijdrage van de bevalling en (aanvullende) kraamzorg en afhankelijke fysiotherapie.

Eigen bijdrage kraamzorg

Voor kraamzorg thuis geldt een wettelijke eigen bijdrage van €4,60 per uur. Kraamzorg in het ziekenhuis – zonder medische noodzaak – kent ook een eigen bijdrage. Deze is €18,50 per dag voor zowel het kind als de moeder.

Een ziekenhuis bevalling – met medische noodzaak – geldt geen eigen bijdrage voor kraamzorg. Als er daarna thuis nog kraamzorg nodig is geldt een eigen bijdrage van €4,60 per uur.

Laagste premies kraamzorg

In onderstaande tabel hebben wij alvast de verzekeraars opgenomen die het goedkoopste zijn wat betreft een extra aanvullende verzekering voor kraamzorg. Wij selecteerden op 50% vergoeding voor kraamzorg om de maandelijkse premie niet te hoog te laten oplopen.

€ 132,25
Pakket: DSW combinatiepolis + AV Compact
Geen vrijwillig eigen risico
50% vergoeding (eigen bijdrage)
€ 141,20
Pakket: Basis Budget + Aanvullend 2 sterren
Geen vrijwillig eigen risico
Kraamzorg 100% tot max. €125
€ 138,37
Pakket: VGZ Basiskeuze + VGZ Aanvullend Beter
Geen vrijwillig eigen risico
100% max. €125 per bevalling
€ 139,42
Pakket: Zorgverzekering restitutie + Start
Geen vrijwillig eigen risico
100% vergoeding eigen bijdrage tot max. €100

Alle premies zorgverzekeringen

In bovenstaande tabel ziet u op basis van prijs/kwaliteit de beste zorgverzekering met kraamzorg. Wilt u een bepaald bedrag vergoed hebben? Gebruik dan onderstaande vergelijker!

Zorgvergelijker

Hoe maakt u handig gebruik van de ziektekostenvergelijker?

Bij zorgkeuze bepaalt u in feite of u een natura, restitutie of combinatiepolis wilt. Met een naturapolis (beperkte keuze) kunt u alleen terecht bij behandelaars waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Uitgezonderd van spoedgevallen. Met een restitutiepolis (vrije keuze) bent u vrij om een zorgverlener te kiezen. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u mogelijk een lagere vergoeding.

Vervolgens kunt u aanvullende vergoedingen toevoegen. U kunt kiezen voor fysiotherapie, brillen & lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties.

Naast de aanvullende verzekering is er ook de tandverzekering. Kies hier het minimale bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. U bepaalt welk percentage u vergoed wilt hebben. Bijvoorbeeld 75% van €250,-

Let op dat niet alle zorverzekeraars bij deze vergelijker zijn aangesloten!