Goedkoopste verzekering orthodontie vergelijken

De kosten voor orthodontie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Tenzij het om een aangeboren afwijking gaat. Om de kosten voor een orthodontische behandeling vergoed te krijgen is een aanvullende verzekering noodzakelijk. Er bestaan echter grote verschillen in de vergoeding per verzekeraar / per polis. Zo kan er vergoed worden tot een maximaal bedrag of een percentage van de kosten. Ook is er meestal een leeftijdsgrens dat ligt op 18 jaar.

Laat u goed voorlichten door uw verzekeraar. Wat zijn de mogelijkheden van vergoeding voor een beugel en wat zijn uw rechten?

Een gemiddelde orthodontiebehandeling duurt tussen de 2 en 3 jaar. De kosten daarvan liggen tussen €2000 en €3000. Indien u enkele tanden wilt rechtzetten kan dat middels een compromisbehandeling.

Het vinden van de goedkoopste verzekering voor orthodontie – of simpel gezegd de goedkoopste verzekering voor een beugel – is noodzakelijk wanneer u als verzekerde of een van van uw kinderen een beugel krijgt. Kritisch kijken naar de prijzen van de verzekeringen loont daarbij. U kunt veel besparen op de kosten van de orthodontist of de kosten van de verzekering door goedkope verzekeringen voor orthodontie met elkaar te vergelijken.

In onderstaande tabel hebben wij de 4 goedkoopste verzekeraars opgenomen die een vergoeding bieden van 75% tot €1000

3 laagste premies orthodontievergoeding

Om goed te kunnen vergelijken, hebben we voor u de 3 goedkoopste orthodontieverzekeringen op een rij gezet. Goedkope orthodontieverzekeringen vergelijken vanaf 18 jaar.

€ 135,77
Pakket: United Consumers(VGZ) Ruime Keuze + Tandzeker 500
Geen vrijwillig eigen risico
Tot € 1.000,- vergoeding (75%)
Ruime Keuze
Wachttijd 1 jaar
€ 136,96
Pakket: Zorg Select + Tand Beter Pakket
Geen vrijwillig eigen risico
Tot € 1.000,- vergoeding (75%)
Vrije Zorgkeuze
Directe Acceptatie
€ 137,05
Pakket: Zorgbewustpolis + Tandarts
Geen vrijwillig eigen risico
Tot € 1.000,- vergoeding (75%)
Beperkte Zorgkeuze
Wachttijd 1 jaar
€ 140,69
Pakket: Zorgverzekering + Extra Aanvullend
Geen vrijwillig eigen risico
Tot € 1.000,- vergoeding (75%)
Vrije Zorgkeuze
Directe Acceptatie

Alle premies orthodontievergoedingen

Wilt u 3 andere zorgverzekeraars vergelijken tot in detailniveau? Dat kan via onderstaande vergelijker! Geef aan dat u orthodontie wil verzekeren. U maakt vervolgens een selectie (maximaal 3) van de gewenste verzekeraars en u kunt deze vervolgens tot op detailniveau vergelijken.

Hieronder een korte beschrijving van hoe u handig gebruik maakt van de vergelijker:

Hoe maakt u handig gebruik van de ziektekostenvergelijker?

We willen onze huidige zorgverzekeraar vergelijken met andere zorgverzekeraars. We vullen linksboven onze huidige aanbieder in, onze geboortedatum en ons eigen risico dat we in 2019 hebben.

Bij zorgkeuze bepaalt u in feite of u een natura, restitutie of combinatiepolis wilt. Met een naturapolis (beperkte keuze) kunt u alleen terecht bij behandelaars waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Uitgezonderd van spoedgevallen. Met een restitutiepolis (vrije keuze) bent u vrij om een zorgverlener te kiezen.

Vervolgens kunt u aanvullende vergoedingen toevoegen. Klik op + voeg aanvullende vergoedingen toe en maak uw keuze. Er verschijnen dan meerdere vergoedingen maar deze kunt u wegklikken door in de rechterbovenhoek van het grijze gedeelte op het kruisje te klikken.

Vervolgens kiest u de gewenste vergoeding voor Alternatieve Geneeswijzen, lenzen en Brillen, Tandarts, Orthodontie tot 18 jaar, Buitenland dekking en betaalperiode.

Wanneer u deze keuzes hebt gemaakt verschijnt rechts een aantal aanbieders onder elkaar. In de rechterbovenhoek kunt u sorteren op prijs en kwaliteit.

Tot slot kunt u een aantal verzekeraars aanklikken en op “details vergelijken” klikken (blauwe button) en zo de onderlinge verschillen te vergelijken.

zorgverzekering vergelijker info

afbeelding: verzekeraars aanvinken (omcirkeld met zwarte vierkant) om onderling te vergelijken

————————————–