Goedkoopste verzekering orthodontie vergelijken

De kosten voor orthodontie vanaf 18 jaar  worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Tenzij het om een aangeboren afwijking gaat. Om de kosten voor een orthodontische behandeling vergoed te krijgen is een aanvullende verzekering noodzakelijk. Er bestaan echter grote verschillen in de vergoeding per verzekeraar / per polis. Zo kan er vergoed worden tot een maximaal bedrag of een percentage van de kosten. Ook is er meestal een leeftijdsgrens dat ligt op 18 jaar.

Laat u goed voorlichten door uw verzekeraar. Wat zijn de mogelijkheden van vergoeding voor een beugel en wat zijn uw rechten?

Een gemiddelde orthodontie behandeling duurt tussen de 2 en 3 jaar. De kosten daarvan liggen tussen €2.500en €3.500. Indien u enkele tanden wilt rechtzetten kan dat middels een compromisbehandeling.

Het vinden van de goedkoopste verzekering voor orthodontie – of simpel gezegd de goedkoopste verzekering voor een beugel – is noodzakelijk wanneer u als verzekerde of een van van uw kinderen een beugel krijgt.

Kritisch kijken naar de prijzen van de verzekeringen loont daarbij. U kunt veel besparen op de kosten van de orthodontist of de kosten van de verzekering door goedkope verzekeringen voor orthodontie met elkaar te vergelijken.

In onderstaande tabel hebben wij de 4 goedkoopste verzekeraars opgenomen die een vergoeding bieden van 100% tot €1000

 Orthodontievergoeding

Om goed te kunnen vergelijken, hebben we voor u de 4 goedkoopste orthodontie verzekeringen alvast op een rij gezet. Goedkope orthodontie verzekeringen vergelijken vanaf 18 jaar.

€ 160,05
Pakket: Univé Zorg Select + and Best Pakket
Geen vrijwillig eigen risico
Tot € 500,- vergoeding (100%)
Zeer Ruime Keuze
Wachttijd 1 jaar
€ 142,23
Pakket: VGZ Basis Keuze + VGZ Tand Beter
Geen vrijwillig eigen risico
Tot € 500,- vergoeding (100%)
Ruime Zorgkeuze
Directe Acceptatie
€ 166,40
Pakket: Zorgbewustpolis + Tandarts
Geen vrijwillig eigen risico
Tot € 500,- vergoeding (100%)
Ruime Zorgkeuze
Geen directe acceptatie
€ 199,37
Pakket: Vrije Keuze Basisverzekering + Vrije Keuze Topfit
Geen vrijwillig eigen risico
Tot € 500,- vergoeding (100%)
Vrije Zorgkeuze
Geen directe acceptatie

Alle premies orthodontievergoedingen

Wilt u 3 andere zorgverzekeraars vergelijken tot in detailniveau? Dat kan via onderstaande vergelijker! Geef aan dat u orthodontie wil verzekeren. U maakt vervolgens een selectie (maximaal 3) van de gewenste verzekeraars en u kunt deze vervolgens tot op detailniveau vergelijken.

Hieronder een korte beschrijving van hoe u handig gebruik maakt van de vergelijker:

Zorgvergelijker

Hoe maakt u handig gebruik van de ziektekostenvergelijker?

Bij zorgkeuze bepaalt u in feite of u een natura, restitutie of combinatiepolis wilt. Met een naturapolis (beperkte keuze) kunt u alleen terecht bij behandelaars waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Uitgezonderd van spoedgevallen. Met een restitutiepolis (vrije keuze) bent u vrij om een zorgverlener te kiezen. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u mogelijk een lagere vergoeding.

Vervolgens kunt u aanvullende vergoedingen toevoegen. U kunt kiezen voor fysiotherapie, brillen & lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties.

Naast de aanvullende verzekering is er ook de tandverzekering / orthondotie. Kies hier het minimale bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. U bepaalt welk percentage u vergoed wilt hebben. Bijvoorbeeld 75% van €250,-

Let op dat niet alle zorverzekeraars bij deze vergelijker zijn aangesloten!