Basisverzekering vergelijken

Basisverzekering vergelijken. De goedkoopste basisverzekering kunt u hier vinden door de verzekeringen met elkaar te vergelijken. De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde en is wettelijk verplicht. Verzekeraars kunnen echter wel een verschillende premie vragen waardoor het verstandig is de basisverzekeringen te vergelijken. In de basisverzekering zijn een aantal onkosten standaard geheel of gedeeltelijk vergoed.

Het basispakket zal in 2020 niet ingrijpend wijzigen ten opzichte van 2019. Wel komen er een aantal behandelingen en vergoedingen bij. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Veranderingen in de basisverzekering in 2020‘. Voor onkosten die in 2020 niet in de basisverzekering worden gedekt, kunt u wellicht een goedkope aanvullende verzekering afsluiten.

Vrije zorgkeuze
Wenst u graag zelf vrij te kunnen kiezen bij uw behandeling in een ziekenhuis, de fysio en klinieken? Dan is het vinkje achter de optie ‘Vrije zorgkeuze’ in de vergelijker voor u van belang. Staat daar een groen vinkje dan heeft u volledige vrije zorgkeuze. Is het vinkje oranje dan geeft dat een beperkte vrije zorgkeuze aan. Staat er in plaats van een vinkje een kruisje dan is de vrije zorgkeuze zeer beperkt. Meestal is het zo dat de vrijheid van zorgkeuze deels het tarief bepaalt. U betaalt meestal een iets hoger tarief voor een vrije zorgkeuze.

 

5 goedkoopste basisverzekeringen 2020

Om ziektekosten vergelijken gemakkelijk en snel te maken hebben we twee overzichten gemaakt. In het eerste overzicht kunt u uw ziektekostenverzekeringen vergelijken op basis van de 5 goedkoopste ziektekostenverzekeringen. In het tweede overzicht kunt u alle ziektekosten vergelijken. Nog meer geld besparen? Sluit dan een ziektekostenverzekering met het hoogste vrijwillig eigen risico af.

 

€ 105,25
Geen vrijwillig eigen risico
Beperkte zorgkeuze
 
€ 107,95
Geen vrijwillig eigen risico
Beperkte zorgkeuze
 
€ 110,50
Geen vrijwillig eigen risico
Beperkte zorgkeuze
 
€ 115,25
Geen vrijwillig eigen risico
Beperkte zorgkeuze
 
€ 115,50
Geen vrijwillig eigen risico
Vrije zorgkeuze
 

Basisverzekering vergelijken

Hoe maakt u handig gebruik van de ziektekostenvergelijker?

We willen onze huidige zorgverzekeraar vergelijken met andere zorgverzekeraars. We vullen linksboven onze huidige aanbieder in, onze geboortedatum en ons eigen risico dat we in 2019 hebben.

Bij zorgkeuze bepaalt u in feite of u een natura, restitutie of combinatiepolis wilt. Met een naturapolis (beperkte keuze) kunt u alleen terecht bij behandelaars waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Uitgezonderd van spoedgevallen. Met een restitutiepolis (vrije keuze) bent u vrij om een zorgverlener te kiezen.

Vervolgens kunt u aanvullende vergoedingen toevoegen. Klik op + voeg aanvullende vergoedingen toe en maak uw keuze. Er verschijnen dan meerdere vergoedingen maar deze kunt u wegklikken door in de rechterbovenhoek van het grijze gedeelte op het kruisje te klikken.

Vervolgens kiest u de gewenste vergoeding voor Alternatieve Geneeswijzen, lenzen en Brillen, Tandarts, Orthodontie tot 18 jaar, Buitenland dekking en betaalperiode.

Wanneer u deze keuzes hebt gemaakt verschijnt rechts een aantal aanbieders onder elkaar. In de rechterbovenhoek kunt u sorteren op prijs en kwaliteit.

Tot slot kunt u een aantal verzekeraars aanklikken en op “details vergelijken” klikken (blauwe button) en zo de onderlinge verschillen te vergelijken.

zorgverzekering vergelijker info

afbeelding: verzekeraars aanvinken (omcirkeld met zwarte vierkant) om onderling te vergelijken