Basisverzekering vergelijken

Basisverzekering vergelijken. De goedkoopste basisverzekering kunt u hier vinden door de verzekeringen met elkaar te vergelijken. De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde en is wettelijk verplicht. Verzekeraars kunnen echter wel een verschillende premie vragen waardoor het verstandig is de basisverzekeringen te vergelijken. In de basisverzekering zijn een aantal onkosten standaard geheel of gedeeltelijk vergoed.

Het basispakket zal in 2021 niet ingrijpend wijzigen ten opzichte van 2020. Wel komen er een aantal behandelingen en vergoedingen bij. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Veranderingen in de basisverzekering in 2021‘. Voor onkosten die in 2021 niet in de basisverzekering worden gedekt, kunt u wellicht een goedkope aanvullende verzekering afsluiten.

Vrije zorgkeuze

Wenst u graag zelf vrij te kunnen kiezen bij uw behandeling in een ziekenhuis, de fysio en klinieken? Dan kiest u voor Restitutie in onderstaande vergelijker.

Kiest u voor Vrije Zorgkeuze: Geen Voorkeur? Dan ziet u per verzekeraar wat de vrije zorkeuze is. Meestal heeft u dan beperkte zorgkeuze. U krijgt mogelijk een lagere vergoeding bij niet-gecontracteerde aanbieders. Daarnaast is een restitutiepolis duurder.

Meestal is het zo dat de vrijheid van zorgkeuze deels het tarief bepaalt. U betaalt meestal een iets hoger tarief voor een vrije zorgkeuze.

Beste prijs/kwaliteit basisverzekeringen 2021

Om ziektekosten vergelijken gemakkelijk en snel te maken hebben we twee overzichten gemaakt. In het eerste overzicht kunt u uw ziektekostenverzekeringen vergelijken op basis van de 5 beste prijs/kwaliteit ziektekostenverzekeringen zonder verhoogd eigen risico. In het tweede overzicht kunt u alle ziektekosten vergelijken*. Nog meer geld besparen? Sluit dan een ziektekostenverzekering met het hoogste vrijwillig eigen risico af.

€ 109,85
Geen vrijwillig eigen risico
Polisvoorwaarden score
 
€ 110,90
Geen vrijwillig eigen risico
Beperkte vergoeding niet-gecontracteerde zorg
 
€ 111,70
Geen vrijwillig eigen risico
Beperkte vergoeding niet-gecontracteerde zorg
 
€ 109,25
Geen vrijwillig eigen risico
Verplicht online declareren
 
€ 113,00
Geen vrijwillig eigen risico
Verplicht online bestellen hulpmiddelen
 

Basisverzekering vergelijken

Hoe maakt u handig gebruik van de ziektekostenvergelijker?

Bij zorgkeuze bepaalt u in feite of u een natura, restitutie of combinatiepolis wilt. Met een naturapolis (beperkte keuze) kunt u alleen terecht bij behandelaars waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Uitgezonderd van spoedgevallen. Met een restitutiepolis (vrije keuze) bent u vrij om een zorgverlener te kiezen. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners krijgt u mogelijk een lagere vergoeding.

Vervolgens kunt u aanvullende vergoedingen toevoegen. U kunt kiezen voor fysiotherapie, brillen & lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties.

Naast de aanvullende verzekering is er ook de tandverzekering. Kies hier het minimale bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. U bepaalt welk percentage u vergoed wilt hebben. Bijvoorbeeld 75% van €250,-

Na uw keuze kunt u ook nog de bovenste drie zorgverzekeraars vergelijken. Vink dan de box “vergelijk” aan van de bovenste drie zorgverzekeraars en vergelijk deze op detail!

Let op dat niet alle zorverzekeraars bij deze vergelijker zijn aangesloten!