Úw goedkope zorgverzekering 2018: lees deze 3 tips!

Een zo goedkoop mogelijke ziektekostenverzekering voor in 2018, die goed past bij u en uw situatie. Dat is het doel bij het vergelijken van zorgverzekeringen voor in het nieuwe jaar. Belangrijk is de kwaliteit van de zorg. Net als de daarbij behorende (keuze)mogelijkheden die de verzekeraar u biedt. In combinatie natuurlijk met de premie. Ziektekosten-vergelijken.nl helpt u in het persoonlijke keuzeproces. Waarbij deze 3 basistips alvast mooi zijn meegenomen.

2018-tip 1: Een collectiviteitskorting is al gauw óók mogelijk voor u!
Veel mensen denken al gauw dat een collectiviteitskorting niet tot de mogelijkheden behoort. Laat u deze kans ten onrechte liggen, dan zou dat financieel onnodig zonde zijn. Die korting betreft namelijk vaak al gauw 8 tot 10 procent (!). Onze belangrijke tip: denk niet te vlug dat u voor deze vorm van korting op uw ziektekostenpremie niet in aanmerking komt.

Want bijna driekwart van de mensen kan er gebruik van maken! Loop uw eigen mogelijkheden eens bewust na. Een zorgverzekering afsluiten via uw werkgever? Via de vakbond? Via uw ANWB- of ander verenigingslidmaatschap…?

2018-tip 2: Overweeg een budgetpolis
Het kan beduidend schelen op de zorgpremie als u kiest voor het afsluiten van een budgetpolis of budgetverzekering. Er zit hierbij geen ondoorzichtig addertje onder het gras, want het gaat ‘gewoon’ om een paar transparante nadelen waardoor de kosten lager kunnen zijn. Nadelen die mogelijk voor u geen echte hinder vormen.

Waar gaat het om? Antwoord: met een budgetverzekering kunt u bij minder zorgverleners terecht. Wanneer u aansprak moet maken op bepaalde zorg, krijgt u alleen de kosten vergoed van een beperkt aantal zorgaanbieders. Een voorbeeld is dat u niet zelf kunt kiezen naar welk ziekenhuis u gaat. Verder verloopt bij een budgetpolis vaak al het contact alléén online (voor velen echter al gebruikelijk). Ziet u bovengenoemde niet echt als een nadeel? Dan levert u de keus voor een budgetverzekering direct een mooi prijsvoordeel op.

2018-tip 3: Overstappen? Uw nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude op!
Het vergelijken van ziektekostenverzekeringen op Ziektekosten-vergelijken.nl kan leiden tot de beslissing om over te stappen. Om te voorkomen dat u tijdelijk niet verzekerd bent, is het sowieso raadzaam éérst de nieuwe verzekering te regelen voor u de oude opzegt (ook al omdat het bij een aanvullende verzekering kan zijn dat een nieuwe verzekeraar u, om welke reden dan ook, niet accepteert, al is zo’n geval zeer uitzonderlijk).  Sterker nog: als u naar een andere zorgverzekeraar gaat, dan zorgt deze nieuwe aanbieder voor het tijdig opzeggen van uw huidige verzekering en hoeft u dat zelf dus niet te doen!


Nog meer informatie die u van dienst kan zijn:

Het eigen risico in 2018: Wat is het, waarop te letten en hoe te besparen?
Het eigen risico in 2018: Welke zorg valt wél en welke zorg valt er níet onder?
Wel of niet in 2018 een aanvullende zorgverzekering?