Kies voor een betere zorgverzekering

Meer zorgkeuze – betere zorg – lagere premie!

LET OP! U heeft alleen vandaag nog om over te stappen!

Vergelijk en kies uw zorgverzekering voor 2021 en verzeker u van de beste zorg tegen een zo laag mogelijke premie. Wij zijn een volledig onafhankelijke vergelijkingssite van zorgverzekeringen!

Bespaar tot wel €300,- per jaar! Want de zorgpremies lopen flink uiteen. En daardoor kunt u met het vergelijken van zorgverzekeringen enorm besparen! Wij hebben voor u alvast de top 4 van goedkoopste zorgverzekeringen voor 2021 op een rij gezet!

Laagste zorgpremies

€ 89,00
Jaaah Basisverzekering (naturapolis)
Directe acceptatie
Zeer ruime dekking
€ 90,25
ZieZo Basis naturapolis
Directe acceptatie
Zeer ruime dekking
€ 91,00
De Friesland Zelf Bewust Polis (natura)
Directe acceptatie
Ruime keuze
€ 91,00
Anderzorg Basis (natura)
Directe acceptatie
65% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg

Bovenstaande tabel toont de goedkoopste basisverzekeringen met €885 eigen risico en ruime zorgkeuze.

Waarom uw zorgverzekering vergelijken?

 • Ten eerste geldt een acceptatieplicht voor de basisverzekering. U kunt dus gerust overstappen!
 • Enkele verzekeraars komen met nieuwe elementen zoals de mogelijkheid om fysiobehandelingen mee te nemen naar het volgende jaar. Veel verzekeraars bieden ook extra services aan.
 • Belangrijkste: het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering is bijna €500 op jaarbasis! Vergelijken dus!
 • Is jouw specialist of ziekenhuis nog gecontracteerd bij jouw zorgverzekeraar? Ook als u niet wilt overstappen, ga dan toch vergelijken. Want polisvoorwaarden en contracten tussen verzekeraar en zorgverlener veranderen elk jaar!
 • Tot slot is bijna iedereen (85%!) verzekerd bij de grote 4 zorgverzekeraars, terwijl die ook submerken (internetlabels) hebben. Deze kleine verzekeraars hebben dezelfde polis en zelfde klantenservice, maar tegen een lager tarief. U blijft dus in feite binnen de familie.

Genoeg redenen om te gaan vergelijken!

Er zijn veel aanvullende verzekeringen beschikbaar waardoor het een klus is geworden om alles naast elkaar te zetten. Via de uitgebreide vergelijker van Independer is dat nu heel eenvoudig!

5 goedkoopste basisverzekeringen

In onderstaande tabel hebben wij alvast de 5 goedkoopste zorgverzekeraars zonder vrijwillig eigen risico naast elkaar gezet. Let op! bepaal voor uzelf welke verzekeraar actief is in uw regio. Zo voorkomt u verrassingen.

€ 109,85
Geen vrijwillig eigen risico
Polisvoorwaarden score
 
€ 110,90
Geen vrijwillig eigen risico
Beperkte vergoeding niet-gecontracteerde zorg
 
€ 111,70
Geen vrijwillig eigen risico
Beperkte vergoeding niet-gecontracteerde zorg
 
€ 109,25
Geen vrijwillig eigen risico
Verplicht online declareren
 
€ 113,00
Geen vrijwillig eigen risico
Verplicht online bestellen hulpmiddelen
 

Zorgverzekering 2021 wijzigingen

in 2021 veranderen de volgende zaken rondom uw zorgverzekering

 • De zorgpremie wordt volgend jaar gemiddeld €4,85 per maand duurder
 • De basisverzekering wordt tijdelijk uitgebreid met herstelzorg na corona.
 • Het eigen risico blijf gelijk
 • Inhoud van de aanvullende verzekeringen is WEER beperkter geworden
 • Collectieve korting is dit jaar verlaagt naar 5%. In 2023 verdwijnt de collectieve korting.

Vergelijk dus in elk geval uw huidige zorgverzekering!

Studenten zorgverzekering 2021

Studenten kunnen elk jaar weer profiteren van een goedkope zorgverzekering. Een aantal verzekeraars bieden interessante kortingen en aantrekkelijk lage premies. Hieronder onze Top 4!

€ 114,85
Echte studenten zorgverzekeraar
Anticonceptie vanaf 21 jaar: €2,95
6 behandelingen fysio: €6,95
€ 111,70
Echte studenten zorgverzekeraar
Tandarts vanaf €6,50 p/m
Slimme keus voor studenten
€ 109,25
Beste keus volgens consumentenbond
Leeftijdskorting op alle aanvullende (t/m 29 jaar)
Goede prijs/kwaliteit
€ 109,85
€100 vergoeding bril: €3,75
6x fysio, €30 anticonceptie en buitenland dekking: €6,25
Goedkope basisverzekering

Overstappen Zorgverzekering

Overstappen van een zorgverzekering kan van 13 november tot en met 31 december. U kunt overstappen van zorgverzekeraar of kiezen voor een andere basisverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar. Overstappen kost niet veel tijd en is binnen een paar minuten geregeld.

Zegt u uw oude zorgverzekering voor 31 december op en sluit u nog geen nieuwe af? Dan kunt u tot 1 februari nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht.

Uw huidige zorgverzekeraar maakt medio november uw nieuwe premie bekend. Ga naar de zorgvergelijker van Independer hieronder of uw een lagere zorgpremie vindt. Denk daarbij goed na over de dekkingen die u aankomend zorgseizoen nodig hebt.

Alle zorgverzekeringen vergelijken

Belangrijke data voor uw zorgverzekering 2021

31 december 2020: De laatste dag om uw nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Wanneer u uw oude zorgverzekering voor 31 december opzegt heeft u nog de tijd om tot 31 januari 2021 over te stappen.

31 januari 2021: Indien u zelf uw huidige zorgverzekering voor 31 december hebt opgezegd dan kunt u nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten tot 31 januari 2021. De zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht in.

Vergelijken en Afsluiten via Independer

Independer heeft ruim 15 jaar ervaring met het online vergelijken, adviseren en afsluiten van zorgverzekeringen. Meer dan 800.000 mensen hebben een zorgverzekering via Independer afgesloten.

Na vergelijking kunt u de zoekresultaten bewaren en naar uzelf e-mailen. Of direct uw zorgverzekering afsluiten. Uw oude zorgverzekering wordt automatisch voor u opgezegd.

U betaalt nooit meer dan bij de zorgverzekeraar en binnen 5 minuten weet u of u verzekerd bent.

MAAK NU KANS OP UW JAARPREMIE BIJ INDEPENDER ALS UW OVERSTAPT!

Met de juiste tools hoeft vergelijken niet ingewikkeld te zijn! Maar het zorgt er wel voor dat u aan het einde van de maand meer geld over hebt voor andere zaken!

Naar Independer Zorgvergelijker >>

Veel gestelde vragen

Het is begrijpelijk dat u veel vragen heeft rondom uw zorgverzekering en het coronavirus. Moet u zich bijvoorbeeld aanvullend verzekeren? En kunt u nog wel overstappen als u bent opgenomen in het ziekenhuis?

 1. Heeft het coronavirus invloed op mijn premie? Nee, de impact van het coronavirus op uw zorgpremie valt dit jaar mee omdat veel reguliere zorg is uitgesteld. Daarom zal de premie van 2022 mogelijk veel sterker stijgen.
 2. Is een vrijwillig eigen risico nu verstandig? Dat hangt van uw situatie af en of u het komende jaar extra zorg nodig hebt. Als u toch kiest voor een vrijwillig eigen risico zorg dan dat u een bedrag apart zet.
 3. Is een aanvullende verzekering nu verstandig? Goed om te weten dat de basisverzekering wordt uitgebreid met herstelzorg na corona. U heeft recht op vergoeding voor fysio- en oefentherapie, ergotherapie en diëtiek.
 4. Ik ben onder behandeling. Kan ik overstappen? Ja dat kan. Bekijk wel eerst of uw nieuwe zorgverzekeraar een contract heeft met uw ziekenhuis.
 5. Wordt een coronatest vergoed? Als u zich bij klachten laat testen wel. Maar preventief testen wordt niet vergoed.

Vergelijk direct uw zorgverzekering bij Independer en win uw jaarpremie terug!

Naar Independer Zorgvergelijker >>


Meer Informatie